Acupuncturist

Ik ben inmiddels 24 jaar praktiserend acupuncturist, gespecialiseerd in het behandelen van hormonale problematiek en fertiliteit (vruchtbaarheid).

Ik ben oorspronkelijk opgeleid in de reguliere gezondheidszorg. Tijdens mijn opleiding fysiotherapie in Praag raakte ik geïntrigeerd door natuurlijke geneeswijzen. Vervolgens heb ik Chinese Geneeskunde gestudeerd aan het Anglo-Dutch Institute of Oriental Medicine in Nederland; later volgde ik specialisatie opleidingen in Engeland, Nederland en China op het gebied van hormonale gezondheidsklachten, met name rondom vruchtbaarheid, libido en huid/acne.

In 1998 begon ik mijn eigen praktijk, waarin ik mijn fysiologische kennis combineerde met mijn expertise in natuurlijke geneeswijzen. Zowel onder vrouwelijke patiënten met acne en eczeem, als onder cliënten die moeite hadden om zwanger te worden boekte ik mooie resultaten: hun huidklachten verminderde, de kinderwens werd alsnog vervuld.  

Dankzij mond tot mond reclame wisten steeds meer mannen en vrouwen met een onvervulde kinderwens mij te vinden. Hun verdriet en frustratie ging me aan het hart. Ik besloot me geheel te gaan richten op het bevorderen van vruchtbaarheid en aanverwante hormonale klachten. Sindsdien behandel ik met veel succes mensen die kampen met menstruatieklachten, libido problemen, ik bied ondersteuning bij zowel IVF als natuurlijk zwanger worden, miskraam preventie, herstel na zwangerschap, borstklachten en overgangsklachten.

  Yoga docent

Na jarenlang zelf verschillende Yoga stijlen beoefend te hebben en persoonlijk het positieve effect van yoga te hebben ervaren, heb ik de opleiding tot Yin yoga docent bij de Nieuwe Yoga School in Amsterdam gevolgd (200 uur). Sindsdien geef ik op aanvraag Yin yogales bij Yogascholen, en organiseer ik workshops waarin de nadruk ligt op het verminderen van stress en het verbeteren van vruchtbaarheid. Yin is een zachte yogavorm, waarin de nadruk ligt op ontspanning en het soepeler maken van het bindweefsel. Je hoeft niet flexibel of uitermate fit te zijn, om aan Yin yoga te doen; de bewegingen worden uitgevoerd zonder zware belasting op je lichaam. Daarnaast is Yin yoga zeer effectief in het kalmeren van je zenuwstelsel. In mijn Yin yogalessen en verdiepende workshops combineer ik die nadruk op ontspannen flexibiliteit met de kennis die ik opdeed in mijn werk als fysiotherapeut en acupuncturist.

In 2022 heb ik succesvol opleiding Centered Yoga bij Paul Dallaghan afgerond. Kort daarnaa heb ik deze yoga vorm in Zwolle geintroduceerd. Je kan mijn yoga lessen volgen bij Yoga You.

Docent/spreker

Na het volgen van een Didactisch traject aan de Hogeschool Windesheim werk ik als gekwalificeerd HBO docent. Ik geef les in verschillende onderwerpen aan acupuncturisten en herbalisten.

Daarnaast spreek ik regelmatig op congressen en conferenties over verminderde vruchtbaarheid, hormonale problematiek en natuurlijke, effectieve behandelwijzen. Wilt u dat ik op uw evenement kom spreken? Mail mij dan op info@bloesemacupunctuur.nl