De ontwikkeling van je eicel

Bekijk hier de previeuw, ik ben nog bezig met het schrijven.

Voordat je zwanger wordt

Wist je dat de wortels van de bomen vooral in de winter groeien? In 3-4 maanden voordat het eerste bloesem komt, gebeurt er veel in de diepte van de grond. Net als in je eierstokken. Lees meer

AMH waarde - wat betekent het eigenlijk?

Als je vanwege je kinderwens bij een fertiliteitsarts ben geweest en boven de 35 ben, dan is waarschijnlijk je AMH gecontroleerd. In tegenstelling tot oestrogeen en progesteron heb je hierover niets in je biologieles gehoord en toch wordt er de laatste jaren erg veel waarde aan gehecht als het op vruchtbaarheid aankomt. Hoe zit het?

Wetenschappelijk onderzoek: IVF & acupunctuur

Lees hier mijn samenvatting van wetenschappelijk onderzoek naar het effect van acupunctuur op de resultaten van IVF..

9 manieren om je vruchtbaarheid op een natuurlijke wijze te boosten

Wist je dat je door middel van je leefstijl en voeding de vruchtbaarheid kunt verbeteren? We leven in een tijdperk waarin onze voeding en zelfs onze keuken apparatuur veel hormonen bevat waardoor er onder andere te veel oestrogeen in ons lichaam terechtkomt. Dit zorgt voor hormonale disbalans - oestrogeen dominantie. Daarnaast is het ook zo dat verschillende vormen van stress de kans op bevruchting verlagen. Hier vind je 9 nuttige tips waarmee je zelf je vruchtbaarheid kan boosten.