Bij deze deel ik met veel plezier en dankbaarheid mijn ervaring van jouw hulp en deskundigheid. Ik ben ervan overtuigd dat die namelijk leidde tot mijn zwangerschap en onze fantastische dochter Karlijn! Ze is nu ruim 7 maanden en we genieten elke dag van haar. Via een kennis van mijn zus kwam ik bij jou. Ze deelde haar verhaal over de kliniek waar zij was geweest en hoe jij haar met acupunctuur had geholpen. Dat was precies wat ik zocht: ik wou tijdens een vruchtbaarheidsbehandeling mijn lijf zo goed mogelijk helpen. Na een aantal IUI-pogingen en meerdere IVF-trajecten voelde het goed om een second opinion te doen en ook andere dingen uit te proberen. Ik was al eens bij een dame geweest die fertiliteitsmassage en voetreflexzonemassage deed, dat hielp ook voor mijn gevoel. Tijdens de intake met jou en daarna de behandeling had ik meteen vertrouwen. Je weet waarover je het hebt en zet aan tot denken: mijn lijf op plaats 1. In de voorbereiding naar IVF-traject nummer drie ondersteunde je m'n lijf om zo goed mogelijk 'erin' te gaan. Tijdens het traject kwam ik wekelijks en na afloop van elke behandeling voelde ik me rustiger, had meer vertrouwen in mijn lijf. Je dacht steeds na wat goed zou zijn voor mij ter ondersteuning en stelde ook Chinese kruiden samen. Ik weet nog dat ik me zo dankbaar voelde dat die interessante Chinese geneeswijze ook hier in Nederland beschikbaar is, in de persoon van jou. Wat een geluk! Je hielp me niet alleen met acupunctuur en Chinese kruiden. Jouw kennis over welk type groenten en voedingsmiddelen bepaalde functies zouden ondersteunen was ook heel prettig. Het voelde zo als een geheel, een holistische benadering. Het IVF-traject verliep goed, veel goede eitjes en een aantal embryo's van goede kwaliteit. Na de eerste terugplaatsing was het meteen raak! Dat was wel heel bijzonder. ik was een keer eerder kort in verwachting geweest. Ook tijdens m'n zwangerschap bleef ik bij jou komen, zeker in het begin frequent. Je leerde me ook hoe het met energie rondom een zwangerschap werkt: keuzes maken, het kan zomaar de laatste zwangerschap zijn. Wat een enorme deskundigheid heb je Martina! Inspirerend aan jou vind ik niet alleen jouw deskundigheid en maatwerk, ook dat je zelf uitdraagt 'zorg goed voor lijf en geest', bijvoorbeeld door zelf een yogareis/opleiding te doen. Bedankt! Eva Visser

 

 

 

 

Email van moeder van Juul

> Ik wil je laten weten dat ik 2 december 2020 moeder ben geworden!
Het gaat super goed met ons, inmiddels alweer 3 maanden jong. Wow wat zijn we trots en dankbaar dat het na zoveel ellende en verdriet dan eindelijk is gelukt; onze baby !
> Ik vergeet het moment nooit weer dat ik mijn aller eerste acupunctuur behandeling bij je had, ik op de behandeltafel lag en ik op jou kast 1 roze geboortekaartje zag staan met daarop de naam ; Juul. Er bestaan duizenden baby namen maar die kaart met die naam erop stond er als enige. Mijn hart maakte een klein sprongetje, een glimlach op me gezicht omdat dat al jaren lang onze naam is voor een meisje. Op dat moment voelde het nog zover weg maar tevens zo dichtbij. Ik had er vertrouwen in; op een dag word ik moeder en ik geef de moed niet op. Ik fietste na de behandeling terug naar huis, de zon scheen op me gezicht, tranen over me wangen.. in eens greep het me zo aan, dat ene simpele kaartje dat daar stond.
> Een soort rust over me heen vol positiviteit, ooit op een dag moet het zo zijn.
> 2 cyclussen verder voor de zoveelste keer een positieve test maar met dit keer een positieve zwangerschap na 3 keer een zwangerschap dat verkeerd af liep.
> Steeds meer vertrouwen krijgen, de samen gestelde kruiden geslikt tot 12 weken zwangerschap.
> Het geslacht wilden we niet weten, een verrassing dat vonden wij zo leuk.
> 02-12-2020 ben ik bevallen van geloof het of niet ook nog eens een meisje ; een prachtige dochter, genaamd JUUL !
> Ik denk er vaak aan terug dat ene kleine moment van het geboortekaartje, maar voor mij achteraf nu erg groot. Was het een teken of toeval ? Daar komen we nooit achter, maar waar ik wel achter kom is dat dit het mooiste gevoel is dat er bestaat, ik ben MAMA !
> Met dat ik deze mail schrijf biggelen de tranen over me wangen van trots(!)
>
> Bedankt !
>
> Een lieve groet van Maaike

De samenvatting van moeder van June

"Al gauw nadat ik de workshop Fertility Yoga  van Martina gevolgd had maakte ik een afspraak bij haar voor acupunctuur. Ik wilde mijn lichaam, na een ziekenhuisproces om zwanger te raken en een miskraam, weer in balans brengen en ook beter inzicht krijgen in mijn cyclus om het juiste moment voor een poging te bepalen. Na de workshop voelde ik heel sterk dat dat met deze wijsheid en behandelingen vast moest lukken. Met behulp van acupunctuur, Chinese kruiden, temperaturen en voedingsadviezen gebeurde dit ook.

Ik had vertrouwen in de kennis en behandelingen van Martina en de eerste poging hierna was dan ook gelijk raak! Tijdens de zwangerschap ben ik door gegaan met de behandelingen en dat voelde heel fijn, als een oplaad moment voor extra kracht en energie. Ondertussen ben ik moeder geworden van onze prachtige dochter! Ik zou anderen met een kinderwens zeker aanraden om een afspraak te maken zodat jullie hopelijk een lang ziekenhuisproces bespaart kan worden."

40 weken zwanger

De ervaring van Nelly, 37 jaar

"Mijn man en ik hadden al lang een kinderwens die helaas niet uitkwam. We wisten wel dat ik van geboorte een probleem met de eileiders had maar toch hadden wij gehoopt dat het op de natuurlijke manier zou lukken. Toen we uiteindelijk toch met behulp van het ziekenhuis een fertiliteitstraject ingingen en ik veel medicijnen moest gaan nemen met behoorlijk wat bijwerkingen en psychische stress zocht ik naar een acupuncturist die ons zou gaan ondersteunen om dit traject zo zacht mogelijk te laten verlopen en die vooral onze kansen zou verhogen. Ik wist van wetenschappelijke onderzoeken die bevestigden dat acupunctuur de kansen bij IVF om 40% kon verhogen.

Via een workshop leerde ik Martina Capousek kennen en begreep dat zij niet alleen gespecialiseerd was op vruchtbaarheidsbehandelingen en ondersteunging van IVF maar ook dat ze zelf ervaring had opgedaan in China, waar de acupunctuur uiteindelijk ook vandaan komt. Zelf had ik geen behoefte aan een zweverig of esoterisch gedoe en voelde me juist aangetrokken door haar ervaring, kennis en opleidingen. 

Heel snel beviel me dat Martina me veel kon uitleggen over de diverse fases van de vrouwelijke cyclus en dat daarbij bepaalde problemen kunnen ontstaan. Ook vertelde ze hoe ik met de juiste voeding en oefeningen iedere fase van mijn cyclus kan ondersteunen. Ze stelde iedere keer wel goed vast hoe ik in mijn vel zat, hoe het allemaal ging en kon me ook goed uitleggen waarom ze welke punten ging behandelen. Ze kon ook ideaal op ingaan dat ik bang voor naalden en prikken ben en zo toch goed kon ontspannen tijdens de behandeling. 

Gelukkig zijn wij ook meteen bij de eerste ivf behandeling zwanger geworden wat denk ik ook deels aan haar te danken is. En ook nu, een half jaar later en gelukkig nog steeds  zwanger, tot nu toe zonder bijzonderheden of complicaties, merk ik meteen dat ik niet meer zo vaak naar haar toe ga. Ik boek een behandeling alleen als mijn klachten een beetje terugkomen. Ieder behandeling draagt toch ook weer bij tot mijn algemene gezondheid en welzijn.

Ik kan de behandeling bij Martina vooral iedere vrouw aanraden die of met fertiliteitsproblemen of ook andere cyclus gerelateerde problemen hulp kan gebruiken. Na een aantal behandelingen merkte ik echt een verschil en door goede informatie krijg je ook het gevoel zelf veel te kunnen bijdragen.

Van harte bedankt Martina!"